YASHIL ENERGIYAGA O‘TISH: QUYOSH VA SHAMOL ELEKTR STANSIYALARINING ROLI (International Educators Conference, 2025)
Ushbu mavzuda global miqyosda yashil energiyaga o‘tish zarurati va bu jarayonda quyosh hamda shamol elektr stansiyalarining tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Atrof-muhitga salbiy ta’sir ko‘rsatmaydigan, qayta tiklanuvchi energiya manbalariga o‘tish energiya xavfsizligini ta’minlash, atmosferaga chiqayotgan issiqxona gazlarini kamaytirish hamda iqtisodiy barqarorlikka erishishning muhim omilidir. Quyosh va shamol stansiyalari texnologiyalari, ularning afzalliklari va O‘zbekiston sharoitida bu sohaning rivojlanish istiqbollari ham keng yoritilgan.