BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING KASBIY KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISHDA LINGVOKOGNITIV TAHLILGA O‘RGATISHNING FUNKSIONAL-PRAGMATIK ASOSLARI (International Educators Conference, 2025)
Maqolada bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining kasbiy kompetensiyasini rivojlantirishda lingvokognitiv tahlilga o‘rgatishning funksional-pragmatik asoslari yoritiladi. Lingvokognitiv yondashuvning ta’limdagi o‘rni, didaktik imkoniyatlari va kasbiy rivojlanishga ta’siri ilmiy-nazariy tahlil qilinadi. Lingvokognitiv tahlilning komponentlari, o‘rgatish metodikasi va kasbiy kompetensiyaga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Ilmiy adabiyotlar tahlili asosida amaliy tavsiyalar beriladi.