BONDING ADGEZIV SISTEMASI AVLODLARI (International Educators Conference, 2025)
Ushbu maqolada stomatologiyada ishlatiladigan bondni sakkizta avlodi haqida batafsil ma’lumotlar berilgan. Har bir avlodning kimyoviy tarkibi, klinik qo‘llanilishi, afzallik va kamchiliklari tahlil qilinadi. Ayniqsa, 8-avlod bonding tizimlarining nanozarrachali tarkibi, yuqori yopishuv kuchi va uzoq muddatli barqarorligi haqida alohida to‘xtalib o‘tiladi. Maqolada shear bond strength (siljish kuchiga qarshi yopishuv) asosiy baholash mezoni sifatida tanlangan.