SUN’IY INTELLEKTNING TA’MINOT ZANJIRIGA TA’SIRI (International Educators Conference, 2025)
So‘nggi yillarda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalari ta’minot zanjiri boshqaruvida muhim o‘zgarishlarni yuzaga keltirmoqda. SI orqali ishlab chiqilgan prognozlash tizimlari talab va taklifni aniqroq bashorat qilish, ortiqcha zaxiralarni kamaytirish hamda xarajatlarni optimallashtirish imkonini bermoqda. Shuningdek, transport yo‘nalishlarini avtomatlashtirish, robotlashtirilgan ombor tizimlari va blokcheyn asosida ma’lumot almashish jarayonlari ta’minot zanjirining tezkorligini va shaffofligini oshirmoqda.