SANOAT INFRATUZILMASI (ENERGIYA TA’MINOTI, TRANSPORT, LOGISTIKA) SAMARADORLIGI VA UNING IQTISODIY O‘SISHGA TA’SIRI (International Educators Conference, 2025)
Ushbu tezis sanoat infratuzilmasining asosiy sohalari – energiya ta’minoti, transport va logistika – samaradorligini oshirishning narx, sifat va ishonchlilik mezonlari orqali iqtisodiy o‘sishga ta’sirini ilmiy tahlil qiladi. Xalqaro tajribalar va investitsiyalar, jamoat-xususiy sheriklik (PPP) modellarining samaradorligi ko‘rib chiqiladi. O‘zbekiston misolida infratuzilma loyihalari, ularning iqtisodiy natijalari va mavjud muammolar tahlil qilinadi. Yakunda takliflar va kelajak istiqbollar beriladi.