FOTOSENTIZ VA GLOBAL ISSIQLIK MUAMMOSI (International Educators Conference, 2025)
Ushbu maqolada fotosintez jarayoni va uning global iqlim o’zgarishdagi ahamiyati keng ilmiy tahlil qilingan. Atmosferadagi karbonat angidrid konsentratsiyasining ortishi, global issiqlik muammosi va uning biosferaga ta’siri o’rganilgan. Fotosintezning Yer sayyorasida ekologik muvozanatni ta’minlashdagi roli, o’rmonlarning ahamiyati, shahar yashil hududlari va sun’iy fotonsintez texnologiyalarning istiqbollari alohida yoritilgan. Qishloq xo’jaligida fotosintez samaradorligini oshirish orqali oziq – ovqat xavfsizligini ta’minlash masalalari ham muhokama etilgan.