ПОДРОБНОСТИ ВЗЯТИЯ ЧЫМКЕНТСКОЙ КРЕПОСТИ В ИСТОЧНИКАХ (International Educators Conference, 2025)
Ushbu maqolada Chimkent qal’asining bosib olinishi tafsilotlari keng yoritiladi. Tarixiy manbalar asosida bosqinchilar tomonidan amalga oshirilgan harbiy harakatlar, qal’aning mudofaa tizimi va hududiy-siyosiy ahamiyati batafsil tahlil qilinadi. Maqolada, shuningdek, bosib olish jarayonida qo‘llanilgan strategiyalar, mahalliy aholining roli va bosqinchilikka qarshi olib borilgan qarshi kurashlar ko‘rib chiqilgan.