PEDAGOGIKA YO’NALISHIDAGI TALABALARDA KOMMUNIKATIV KO’NIKMALARNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARNI RIVOJLANTIRISH USULLARI (International Educators Conference, 2025)
Pedagogika yo’nalishidagi talabalarda kommunikativ ko’nikmalarni rivojlantirishning psixologik xususiyatlarini rivojlantirish usullari murakkab va ko’p qirrali jarayondir. Har qanday pedagogik faoliyatda muloqotning o’rni beqiyosdir. O’quvchilarning fikrlarini to’g’ri ifoda eta olishlari, boshqalarni tinglashlari, o’z qarashlari va pozitsiyalarini aniq va tushunarli tarzda yetkazishlari ular uchun katta yoshdagi shaxs sifatida shakllanish jarayonining muhim ko’rsatkichidir. Ayniqsa pedagogika yo’nalishidagi talabalar uchun bu ko’nikmalar o’z-o’zidan professional faoliyatining ajralmas qismi hisoblanadi. Ushbu tezisda pedagogika yo’nalishidagi talabalarda kommunikativ ko’nikmalarni rivojlantirishning psixologik xususiyatlarni rivojlantirish usullari haqida ma'lumotlar berilgan.