MADANIYAT TA’LIMIDA KREATIV TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH METODLARI (International Educators Conference, 2025)
Mazkur maqolada madaniyat ta’limida kreativ tafakkurni rivojlantirish metodlari nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Kreativlik tushunchasining pedagogik mazmuni, uning san’at va madaniyat yo‘nalishidagi ahamiyati, o‘quvchi shaxsini ijodiy fikrlashga yo‘naltirish jarayonidagi metodik yondashuvlar yoritiladi. Maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar, loyiha asosida o‘qitish, muammoli ta’lim, interfaol metodlar va reflektiv yondashuvlarning kreativ tafakkurni shakllantirishdagi o‘rni nazariy asosda tahlil etiladi. Shuningdek, madaniyat ta’limida milliy qadriyatlar asosida kreativlikni rivojlantirish imkoniyatlari va bu jarayonda o‘qituvchining innovatsion kompetensiyasi muhim omil sifatida ko‘rsatib beriladi.