MADANIYAT VA SAN’AT TA’LIMI TIZIMIDA O‘QITUVCHINING INNOVATSION KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH MASALALARI (International Educators Conference, 2025)
Mazkur maqolada madaniyat va san’at ta’limi tizimida o‘qituvchining innovatsion kompetensiyasini shakllantirish masalalari nazariy jihatdan tahlil etiladi. Innovatsion kompetensiya tushunchasining mazmuni, uning tarkibiy qismlari raqamli, kommunikativ, ijodiy va reflektiv ko‘nikmalar san’at o‘qituvchisi faoliyatida qanday namoyon bo‘lishi yoritiladi. Maqolada madaniyat ta’limida zamonaviy pedagogik texnologiyalar, kreativ metodlar, raqamli vositalardan foydalanish va kasbiy o‘z-o‘zini rivojlantirish jarayonlari o‘qituvchi innovatsion kompetensiyasining shakllanishi bilan bog‘lab tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘qituvchining kasbiy mahoratini oshirishda innovatsion fikrlashni rivojlantirish yo‘llari ham nazariy asosda yoritilgan.