(untitled) (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Maqolada Markaziy Osiyo mintaqasida integratsiyaning madaniy va sivilizatsiyaviy asoslari tahlil qilinadi. Mualliflar mintaqaviy hamkorlikning rivojlanishiga ta’sir etuvchi tarixiy, madaniy va diniy faktorlarga e’tibor qaratib, Markaziy Osiyo xalqlari o’rtasidagi umumiy qadriyatlar va urf-odatlar asosida integratsiya jarayonlarining kuchayishini ko’rsatadilar. Maqolada shuningdek, mintaqaning siyosiy va iqtisodiy integratsiyasi bilan birga madaniy hamkorlikning ahamiyati ham muhokama qilinadi.