(untitled) (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Banklarning valyuta operatsiyalari, zamonaviy moliya tizimining ajralmas qismi sifatida, global iqtisodiyotda muhim rol o’ynaydi. Bu operatsiyalar banklarning mijozlarga valyuta almashinuvi, xalqaro savdo va investitsiyalar bilan bog’liq xizmatlarni taqdim etish imkonini beradi. Ushbu maqolada banklarning valyuta operatsiyalari, ularning turlari, mexanizmlari, iqtisodiy ahamiyati va rivojlanish istiqbollari haqida ma’lumotlar berilgan.