(untitled) (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Mazkur maqolada Yohann Volfgang Gyotening "G‘arb-u sharq devoni" asari orqali G‘arb va Sharq madaniyatlari o‘rtasidagi madaniy va adabiy muloqot yoritiladi. Gyotening mashhur fors shoiri Hofiz ijodiga bo‘lgan chuqur qiziqishi uning estetik qarashlarining shakllanishiga va madaniyatlararo anglashuvga olib kelgani tahlil qilinadi. Asarda Hofizning metaforik boyligi, tasavvufiy falsafasi va ilohiy ishq konsepsiyasi Gyote tomonidan g‘arbiy ratsionalizmga muqobil ruhiy tajriba sifatida talqin etiladi. “G‘arb-u sharq devoni” asari Sharqona she’riy shakllarni nemis adabiyotiga olib kirgan holda, sivilizatsiyalararo muloqot va bag‘rikenglikning adabiy ifodasiga aylangan.