(untitled) (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Mazkur ishda huquqbuzerliklarning sodir etilish sabablari va shart-sharoitlarini aniqlash, shuningdek, ularga qarshi kurashish va bartaraf etish uchun samarali yondashuvlarni ishlab chiqish masalalari ko‘rib chiqiladi. Huquqbuzerliklar jamiyatda, iqtisodiyotda va davlatning huquqiy tizimida jiddiy salbiy oqibatlarga olib keladi. Ularning oldini olish va ularga qarshi kurashish uchun huquqni muhofaza qiluvchi organlar, ijtimoiy institutlar va jamoatchilik o‘rtasidagi hamkorlikni kuchaytirish zarur.