(untitled) (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Arab tilidagi fe’l shakllari tizimi tilning morfologik va semantik jihatdan eng murakkab va boy qismidir. Bu tizim ildiz so‘zlar asosida shakllanib, har bir ildizdan turli qo‘shimchalar, tovush o‘zgarishlari va morfologik elementlar yordamida ko‘plab fe’l shakllari hosil qilinadi. Har bir shakl fe’lning ma’nosini kengaytiradi, harakatning turli jihatlarini, uning intensivligi, davomiyligi, takrorlanishi va boshqarilishini ifodalaydi. Arab tilida fe’llarning ildizlari odatda uchta harfdan iborat bo‘lib, bu harflar fe’lning asosiy ma’nosini belgilaydi va undan turli shakllar hosil qilinadi.