(untitled) (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Zamonaviy jahon adabiyotida fojiali qahramonlar tahlili adabiy jarayonning muhim tarkibiy qismiga aylangan. Ayniqsa, detektiv va sarguzasht romanlarida tragik xarakterlarning paydo bo‘lishi zamonaviy insoniyatning muammolari bilan bevosita bog‘liq. Shu jihatdan amerikalik yozuvchi Den Braun ijodi diqqatga sazovordir. Uning The Da Vinci Code, Angels & Demons, Inferno kabi romanlarida tragik obrazlar insoniyat taqdiri, e’tiqod, ilm-fan va axloqiy tanlovlar bilan bog‘liq fojialarni o‘zida aks ettiradi. Ularning o‘ziga xosligi – nafaqat psixologik murakkabligida, balki zamonaviy global muammolar bilan yuzlashuvida namoyon bo‘ladi.