(untitled) (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Ushbu maqolada bolalar stomatologiyasida sut tishlarning tuzilishi, vazifasi va ularni sog‘lom saqlashning o‘ta muhimligi yoritiladi. Sut tishlar nafaqat chaynash, so‘zlash va tashqi ko‘rinishga ta’sir etadi, balki doimiy tishlar o‘sish yo‘nalishini belgilab beruvchi biologik asos bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada sut tishlarning erta tushib qolish sabablari, kariesga qarshi profilaktik choralar, gigiyena vositalari va davolash usullari amaliy misollar bilan ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ota-onalarning stomatologik bilim darajasi va erta tashxis qo‘yishning bolalar sog‘lig‘iga ta’siri ilmiy yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot bolalarda og‘iz bo‘shlig‘i gigiyenasini shakllantirish orqali uzoq muddatli tish salomatligini ta’minlash muhimligini asoslaydi.