(untitled) (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarda oʻzbek tilining qoʻllanilishi, platformalarda til me’yorlarining buzilishi va bu holatning ijobiy hamda salbiy jihatlari tahlil qilinadi. Asosan, yoshlar orasida tarmoq orqali tilning zamonaviy shakllari, qisqartmalar, translit va aralash tillarda yozish holatlari koʻpaymoqda. Bu holat til taraqqiyotiga xizmat qiladimi yoki uning boyligiga putur yetkazadimi – maqolada ana shu savolga javob izlanadi va atroflicha muallif tamonidan bayon qilinadi.