ГИЁҲВАНДЛИК ВОСИТАЛАРИ ВА ПСИХОТРОП МОДДАЛАРНИ НОҚОНУНИЙ МУОМАЛАСИГА ҚАРШИ КУРАШ МАСАЛАЛАРИ ХАЛҚАРО ҲУҚУҚ НОРМАЛАРИДА (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Мақолада БМТнинг гиёҳвандлик воситалари ва психотроп моддаларнинг ноқонуний айланиши билан боғлиқ ҳуқуқбузарликларга қарши кураш борасида қабул қилинган хақларо конвенцияларининг мақсади ва моҳияти, шунингдек гиёҳвандлик воситалари, психотроп ва кучли таъсир қилувчи моддалар ҳамда прекурсорларнинг ноқонуний айланмасига ёшларнинг жалб қилинаётганлиги масалалари ёритилган.