AHOLI PUL DAROMADLARI (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Aholi pul daromadlari, iqtisodiy rivojlanishning muhim ko‘rsatkichlaridan biri bo‘lib, har bir mamlakatda aholi farovonligini belgilovchi asosiy omillardan biridir. Pul daromadlari, asosan, ish haqi, pensiya, ijtimoiy to‘lovlar, biznes daromadlari va boshqa manbalardan kelib chiqadi. Aholi daromadlari nafaqat iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda, balki ijtimoiy barqarorlikni saqlashda ham muhim rol o‘ynaydi.