NUTQ MADANIYATI VA MUTOLAA SAN’ATI” O‘QUV QO‘LLANMASINI BRAYL YOZUVIGA O‘GIRISH (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Mazkur ilmiy-amaliy ish “Nutq madaniyati va mutolaa san’ati” o‘quv qo‘llanmasini ko‘zi ojizlar va zaif ko‘ruvchilar uchun imkoniyatlar yaratish maqsadida Brayl yozuviga o‘girishni maqsad qilgan. Bu loyiha orqali imkoniyati cheklangan o‘quvchilarning madaniy saviyasini oshirish, estetik didini shakllantirish, hamda nutq va mutolaa ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qilinadi. Qo‘llanma matnlarini Brayl alifbosida ifodalash, ularni didaktik jihatdan moslashtirish va interaktiv materiallar bilan boyitish orqali ta’lim jarayoni yanada qulay va samarali bo‘lishi ko‘zda tutilgan. Shuningdek, mazkur tashabbus inklyuziv ta’lim konsepsiyasini hayotga tatbiq etishda muhim qadamlardan biri hisoblanadi.