EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION O‘YINLAR VA METODIKALAR (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Ushbu maqola emotsional intellektni (EI) rivojlantirishda innovatsion o‘yinlar va metodikalarning ahamiyatini o‘rganadi. Maqolada EI rivojlanishidagi zamonaviy yondashuvlar, xususan, interaktiv o‘yinlar, raqamli platformalar va guruh mashg‘ulotlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘yinlashtirish (gamification) va simulyatsiya asosidagi metodlarning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, innovatsion metodlar EI ko‘nikmalarini, xususan, o‘z-o‘zini anglash, empatiya va ijtimoiy munosabatlarni boshqarishni rivojlantirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqola xulosa va takliflarni taqdim etadi, bu esa o‘quv jarayonlarida ushbu metodlarni qo‘llashga yordam beradi.