KOMPETENTLIK VA IJODIY KOMPETENTLIK TUSHUNCHALARINING ILMIY NAZARIY ASOSLARI (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Mazkur maqolada kompetentlik va ijodiy kompetentlik tushunchalari, ularning mazmun-mohiyati, shakllanish bosqichlari hamda zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, ijodiy kompetentlikning rivojlanish mexanizmlari, pedagogik yondashuvlar va psixologik omillar nuqtai nazaridan ilmiy asoslari yoritiladi. Maqolada ilg‘or xorijiy va mahalliy ilmiy qarashlar tahlil qilinib, kompetensiyaviy yondashuvning ta’lim jarayoniga integratsiyalashuvi bo‘yicha xulosalar keltiriladi.