QURILISH KOMPANIYASIDA MENEJMENT SAMARADORLIGIGA TA’SIR QILUVCHI OMILLARNI BAHOLASH (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Mazkur ilmiy ishda qurilish kompaniyasining menejment samaradorligiga ta’sir qiluvchi asosiy ichki va tashqi omillar tizimli tahlil qilinadi. Jumladan, inson resurslarini boshqarish, loyiha boshqaruvi, moliyaviy nazorat, axborot texnologiyalaridan foydalanish darajasi, hamda tashqi muhit – qonunchilik, raqobat, iqtisodiy vaziyat kabi omillar alohida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida menejment faoliyatining samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi ko‘rsatkichlar tizimi ishlab chiqiladi va amaliy misollar orqali baholash mexanizmlari taklif qilinadi. Shuningdek, zamonaviy boshqaruv yondashuvlari (BIM texnologiyalari, GANT jadvali, KPI indikatorlari va boshqalar) yordamida boshqaruvni optimallashtirish yo‘llari ochib beriladi