TUPROQQA ISHLOV BERISH: TEXNIKA, USULLAR VA TEXNOLOGIYALAR (Scientific Conference on Multidisciplinary Studies, 2025)
Tuproqni ishlov berish ekin maydonlarining chuqurligini oshiradi, o‘g‘itni o‘z ichiga oladi va shudgor panjasini bo‘shatadi. Shamollatish yaxshilanadi, o‘simliklar yetarli miqdorda namlik olishini ta‘minlaydi va mikroorganizmlarni faollashtiradi. Bo‘shashgan tuproqda ko‘chatlar tezroq paydo bo‘ladi. Chuqur yetishtirish o‘simliklarning ildiz tizimini yaxshilaydi.