(untitled) (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Ushbu maqolada Maqsud Shayxzodaning asarlaridagi milliy uyg‘onish g‘oyasi va uning XX asr o‘zbek madaniyatidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Adibning asarlari ijtimoiy-ma’naviy qadriyatlarni tiklashga qaratilgan bo‘lib, o‘z davridagi siyosiy qatag‘onlar va mafkuraviy cheklovlarga qaramay, millatni birlashtirish g‘oyalarini ilgari surdi. Shayxzodaning badiiy va tarixiy asarlari xalq ongidagi milliy o‘zlikni uyg‘otishga xizmat qilgan.