(untitled) (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda tadbirkorlik faoliyati bilan shug‘ullanuvchi jismoniy shaxs (YaTT)larni soliqqa tortish amaliyotini tahlil qilib, uning Barqaror rivojlanish maqsadlari (BRM)ga, xususan, kabagʻallikni qisqartirish, munosib mehnat va iqtisodiy o‘sish hamda tengsizlikni pasaytirishga ta’siri oʻrganilgan, Shuningdek maqolada O‘zbekistonda tadbirkorlik faoliyati bilan shug‘ullanuvchi jismoniy shaxslarni soliqqa tortish amaliyotini takomillashtirish orqali barqaror rivojlanish maqsadlariga erishish istiqbollari boʻyicha tegishli xulosalar va takliflar ishlab chiqilgan.