(untitled) (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Nutqimizning ta’sirchanligi, ifodaviyligini ta’minlovchi unsurlardan biri bu ko’chma ma’noli so‘zlardir. Badiiy asarlarda ham ko‘chma ma’noli so‘zlardan keng foydalaniladi. Maqolada ma’no ko‘chishining metafora turi, uning turlari va badiiy asardagi o‘rni hamda mohiyati yuzasidan tahlil qilingan.