(untitled) (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Mazkur maqolada xomiladorlik davrida yuzaga keladigan kamqonlik holatlari va ularning ona va homila salomatligiga ta’siri yoritiladi. Kamqonlikning turlari, sabablari, diagnostikasi va davolash usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada xomilador ayollarda kamqonlikning og‘ir asoratlariga, jumladan, tug‘ruqdagi xavflarga, homila rivojlanishidagi buzilishlarga va onaning umumiy salomatligiga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida samarali profilaktika choralarini ishlab chiqish va tibbiyot amaliyotiga joriy etish bo‘yicha takliflar bildiriladi.