(untitled) (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
mazkur tezisda korrupsiyaviy jinoyatchilikka qarshi kurashishda viktimologik profilaktika usullarining ahamiyati o‘rganiladi. Korrupsion holatlar yuzaga kelishida nafaqat jinoyatchining xatti-harakati, balki jabrlanuvchining bevosita yoki bilvosita ishtiroki ham muhim rol o‘ynaydi. Shu boisdan, bu tezisda korrupsiyaga moyil bo‘lgan ijtimoiy guruhlar, ular duch keladigan xavf omillari va ularni aniqlash usullari haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, viktimologik profilaktikaning huquqiy va ijtimoiy asoslari, ta’lim-tarbiya tizimidagi o‘rni va bu boradagi xalqaro tajribalarga ham e’tibor qaratiladi.