(untitled) (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Ушбу мақолада геодезик ўлчов воситаларининг турлари, уларнинг ишлаш тамойиллари ҳамда ер майдонларини ўлчашда қўлланиладиган усуллар атрофлича таҳлил қилинган. Мақолада геодезик ўлчов ишларининг самарадорлигини ошириш, ер ресурсларидан оқилона фойдаланиш ва ҳисоб-китобларда аниқликка эришиш учун тавсия ва таклифлар ҳам баён қилинган.