(untitled) (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Ushbu maqolada multimedia xizmatlari uchun differensial tariflash modelining iqtisodiy mohiyati va u orqali daromadlilikka erishish mexanizmlari tahlil qilingan. Zamonaviy raqamli bozor sharoitida yagona narx siyosati foydalanuvchi segmentlarining xilma-xilligini qamrab olishga imkon bermasligi asoslab berilgan. Netflix, Spotify, kabi platformalar misolida tariflarning segmentatsiya asosida shakllantirilishi ARPU ko‘rsatkichini oshirishi va bozor ulushini kengaytirishi amaliy misollar bilan yoritilgan. Shuningdek, psixologik narxlash, dinamik tariflash va reklama bilan subsidiyalashtirilgan obuna modellari istiqbolli yo‘nalish sifatida ko‘rsatib o‘tilgan.