(untitled) (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Vazifaga asoslangan o‘qitish (Task-Based Learning — TBL) grammatikani o‘qitishda samarali metod bo‘lib, u o‘quvchilarni rag‘batlantiradi va mazmunli kontekstlar hamda haqiqiy topshiriqlar orqali haqiqiy muloqotni rivojlantirishga yordam beradi. Ushbu yondashuv o‘quvchilarga grammatik tuzilmalarni mexanik yodlashdan ko‘ra, kontekstda tabiiy tarzda o‘zlashtirish imkonini beradi. TBLning asosiy afzalliklaridan biri shundaki, u o‘quvchilarda tilni qanday ishlatish, tilda qanday muloqot qilish va grammatikani alohida qoidalar majmui emas, balki muloqot vositasi sifatida ko‘rish bo‘yicha tanqidiy fikrlashni rivojlantiradi. TBL grammatik tuzilmalar va ularning qo‘llanishidagi kompetensiya, nutq ravonligi hamda motivatsiyaga juda ijobiy ta’sir ko‘rsatdi (maktabgacha va o‘rta ta’lim kontekstida).