(untitled) (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik vakili O‘tkir Hoshimov asarlarida xalqona iboralarning badiiy va lingvopoetik funksiyasi tahlil qilingan. Adib asarlarida xalq tilining tabiiyligi, og‘zaki nutqga xos ibora va turg‘un birikmalarning badiiy matn strukturasidagi o‘rni hamda ularning estetik, semantik va uslubiy vazifalari ochib berilgan. Tadqiqotda lingvopoetik tahlil metodlari, semantik va kontekstual tahlil usullari qo‘llanilgan. Natijada, O‘tkir Hoshimovning “Ikki eshik orasi”, “Dunyoning ishlari”, “Bahor qaytmaydi” singari asarlarida xalqona iboralar orqali xalq tafakkurining, milliy qadriyatlarning, ruhiy holatlarning obrazli ifodasi yuzaga kelgani isbotlangan. Xalq tili unsurlarining badiiy matnda qo‘llanishi yozuvchi uslubining asosiy belgisi sifatida talqin etilgan.