(untitled) (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Davlat moliyasi tizimi mamlakatning iqtisodiy va ijtimoiy rivojlanishini ta’minlashda muhim o‘rin tutadi. Davlat byudjeti orqali jamiyat ehtiyojlari uchun zarur bo‘lgan resurslar shakllantiriladi, ular qayta taqsimlanadi va strategik ahamiyatga ega bo‘lgan ustuvor sohalarga yo‘naltiriladi. Ushbu ustuvor yo‘nalishlar ichida ta’lim sohasi alohida o‘rin egallaydi, chunki ta’lim inson kapitalini shakllantirishning asosiy manbai hisoblanadi. Ta’limga yo‘naltirilgan mablag‘lar jamiyatning kelajakdagi intellektual salohiyati, mehnat bozorining sifat darajasi va milliy iqtisodning global raqobatbardoshligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi.