(untitled) (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Ushbu tezisda XIX asr oxirida Turkiston oʻlkasi sud tizimining umumiy ahvoli hamda A. Davlatshenning viloyatlardagi sud tizimini oʻrganish boʻyicha olgan ma’lumotlari asosida oʻlkaning an’anaviy sud tizimi hamda imperiya tomonidan yoʻlga qoʻyilgan xalq sudlarining faoliyati, qozilik sudlarining ish jarayoni va xalq sudlarining tarkibi va vazifalari haqida ilmiy fikr va xulosalar keltirilgan.