YASHIL IQTISODIYOT: O‘ZBEKISTONNING BARQAROR RIVOJLANISH STRATEGIYALARI (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Mazkur maqola O‘zbekistonning yashil iqtisodiyotga o‘tish va barqaror rivojlanish strategiyalarini tahlil qiladi. Yashil iqtisodiyotning mohiyati va uning ekologik, iqtisodiy va ijtimoiy o‘zgarishlarga ta’sirini o‘rganish, O‘zbekistonning yashil energetika sohasidagi strategiyalarini, ekologik barqarorlikni ta'minlashdagi yondashuvlarini va xalqaro hamkorlikdagi o‘rinini ko‘rsatib o‘tadi. Maqolada, shuningdek, energiya samaradorligini oshirish, qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanish va atrof-muhitni asrash masalalarida olib borilayotgan islohotlar va yangi tashabbuslar tahlil qilinadi.