MAQSUD SHAYXZODA IJODIDA MILLIY UYG‘ONISH G‘OYASI (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Ushbu maqolada Maqsud Shayxzodaning asarlaridagi milliy uyg‘onish g‘oyasi va uning XX asr o‘zbek madaniyatidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Adibning asarlari ijtimoiy-ma’naviy qadriyatlarni tiklashga qaratilgan bo‘lib, o‘z davridagi siyosiy qatag‘onlar va mafkuraviy cheklovlarga qaramay, millatni birlashtirish g‘oyalarini ilgari surdi. Shayxzodaning badiiy va tarixiy asarlari xalq ongidagi milliy o‘zlikni uyg‘otishga xizmat qilgan.