“ZAMONAVIY YOSHLARNI MA’RIFATGA BOSHLASH YO’LIDA JADIDCHILAR VA ULAR TUTGAN YO’L” (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Ushbu maqolada ma’rifatparvar ziyoli Mahmudxo‘ja Behbudiyning “Padarkush” nomli dramasi asosida jamiyatda ilm, tarbiya va ma’naviyatning o‘rni keng yoritilgan. “Padarkush” atamasi orqali insonning ma’naviy tubanlikka tushishi va bu holatning oqibatlari ko‘rsatib berilgan. Maqolada Behbudiyning ma’rifatparvarlik faoliyati, uning xalqni uyg‘otish yo‘lida qilgan ishlari, xususan maktablar ochib, yoshlarni ilmga undagani haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, asarda boylikni barcha narsadan ustun qo‘yish va bu noto‘g‘ri qarashning halokatli oqibatlari ko‘rsatib berilgan.