SHAVKAT RAHMON VA GIYOM APOLLINER SHE’RIYATI QIYOSIY TAHLILI (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
mazkur maqolada zamonaviy o‘zbek she’riyati vakili Shavkat Rahmon va fransuz modernizmi asoschilaridan biri Giyom Apolliner ijodiga qiyosiy tahlil asosida yondashiladi. She’riyatda tarixiy ong, lirik qahramonning harakati, poetik jasorat va erkin ifoda motivlari markaziy o‘rinda turadi. Har ikki shoirning lirik “men”i og‘ir ijtimoiy-tarixiy sharoitlarda yashab, o‘limga emas, hayotga qarshi harakat qiluvchi, iroda va umid bilan yashovchi qahramon sifatida talqin qilinadi. Poetik shakl va mazmunda erkinlik, yangilikka intilish, tarixiy yukni zamonaviy ifoda orqali ochib berish bu maqolada asosiy tahlil obyektiga aylangan.