O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI OLIY MAJLISNING INSON HUQUQLARI BO‘YICHA VAKILI (OMBUDSMAN) INSTITUTI: TARIXI, VAZIFALARI VA FAOLIYATINING TAHLILI (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Ushbu tezis O‘zbekiston Respublikasi Oliy Majlisning Inson huquqlari bo‘yicha vakili (Ombudsman) institutining tarixi, tuzilishi, vakolatlari, faoliyat prinsiplari va xalqaro hamkorliklarini keng yoritadi. Shuningdek, Ombudsmanning faoliyati natijalari, fuqarolar murojaatlari tahlili va qamoqxonalardagi monitoring tashriflari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Institutning mustaqilligi, adolat va qonuniylikni ta’minlashdagi roli hamda xalqaro standartlarga muvofiqligi asosiy e’tibor markazida bo‘lib, inson huquqlari himoyasidagi muhim yutuqlari ta’kidlanadi.