KREDIT-MODUL TIZIMIDA O‘QITUVCHINING SHAXSIY IJODIY SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Maqolada kredit-modul tizimining o‘qituvchilarning shaxsiy ijodiy salohiyatini rivojlantirishdagi ahamiyati va o‘qituvchi pedagogik faoliyatining samaradorligini oshirishdagi roli tahlil qilinadi. Kredit-modul tizimi ta’lim jarayoniga strukturaviy va yondashuv nuqtai nazaridan yangilik kiritib, o‘qituvchining ijodiy imkoniyatlarini shakllantirishga xizmat qiladi. Maqola kredit-modul tizimi asosida o‘qituvchilarda ijodiy fikrlashni rivojlantirish, pedagogik innovatsiyalarni qo‘llash va shaxsiy salohiyatni oshirish metodlariga oid ilmiy asoslar va amaliyotga oid misollarni o‘z ichiga oladi. O‘qituvchining ijodiy faoliyatini rivojlantirishda kredit-modul tizimi yordamida pedagogik yondashuvlarni o‘zgartirish, individual yondashuvlarni joriy etish va o‘quvchilar bilan samarali aloqalar o‘rnatish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.