POLIAKRILAMID ASOSIDAGI PENOMATERIALLARNING SKANERLI ELEKTRON MIKROSKOPIYA TAHLILI (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
So‘nggi yillarda polimer asosidagi penomateriallar sanoat, qurilish, elektronika va aerokosmik sohalarda keng qo‘llanilishi bilan ilmiy izlanishlar markazida turibdi. Shu nuqtai nazardan, poliakrilamid (PAA) asosida olingan ko‘pik (pena) materiallar tadqiqotchilar e’tiborini tortmoqda. Bu materiallar arzon, ekologik xavfsiz va yuqori mexanik xossalarga ega bo‘lishi mumkin [1].