KO‘ZI OJIZ O‘QUVCHILARNING MANTIQIY FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISHDA MATEMATIKA FANINING O‘RNI (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Mazkur ish ko‘zi ojiz o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini rivojlantirishda matematika fanining o‘rnini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda tiflopedagogika va maxsus pedagogika nuqtai nazaridan matematika darslarining o‘quvchilarning analiz, sintez, taqqoslash, umumlashtirish kabi tafakkur jarayonlarini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Ishda ko‘zi ojiz o‘quvchilarga moslashtirilgan o‘quv dasturlari, taktil vositalar, Braille yozuvi, og‘zaki hisoblash va amaliy mashg‘ulotlar orqali mantiqiy fikrlashni rivojlantirish metodlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari amaliyotchi pedagoglar va defektologlar uchun metodik tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.