FАRG’ОNА –TОSHKENT MАQОM CHОLG’U TURLАRI TURLI XIL XАLQ CHОLG’ULАRIDА IJRО ETISH АN’АNАSI (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Mazkur maqolada Farg‘ona va Toshkent maqom cholg‘u turlarini turli xil xalq cholg‘ularida ijro etish an‘analarining tarixi, rivoji va zamonaviy holati o‘rganilgan. Ushbu maqolada Farg‘ona va Toshkent mintaqalarining musiqiy merosi, maqom san‘atining xususiyatlari, cholg‘ularning o‘ziga xosligi hamda ijro uslublari tahlil qilinadi.