FIZIKA O‘QITUVCHILARINING O‘ZIGA XOS KOMPETENSIYALARI VA ULARNING INTEGRATSIYASI (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Zamonaviy ta’lim tizimida fizika o‘qituvchilarining o‘rni beqiyosdir. Ular nafaqat fizika fanini o‘rgatish, balki o‘quvchilarda ilmiy dunyoqarashni shakllantirish, tanqidiy fikrlashni rivojlantirish va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish orqali ta’lim sifatini oshirish vazifasini bajaradilar. Fizika o‘qituvchilarining o‘ziga xos kompetensiyalari hamda ularning ta’lim jarayonida integratsiyasi o‘quvchilarning fan bilan chuqur bog‘lanishlarini ta’minlab, ularni kelajakdagi kasbiy faoliyatga tayyorlaydi. Ushbu maqola fizika o‘qituvchilarining asosiy kompetensiyalarini va ularning o‘zaro integratsiyasi tahlili haqidadir.