SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA KIBERXAVF TAHDIDLARINI ANIQLASH VA BASHORAT QILISH TIZIMINI ISHLAB CHIQISH (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Ushbu tezis sun’iy intellekt (SI) texnologiyalari yordamida kiberxavfsizlik tahdidlarini erta aniqlash va bashorat qilish tizimini ishlab chiqish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda mashinaviy o‘rganish, chuqur o‘rganish hamda ma’lumotlarni tahlil qilish algoritmlaridan foydalangan holda tarmoqdagi zararli faoliyatni avtomatik aniqlash va xavf darajasini baholash usullari taklif etilgan. Tizim real vaqt rejimida ishlaydi hamda kiberhujumlarni oldindan prognoz qilish imkonini beradi. Natijada axborot tizimlarining xavfsizlik darajasini oshirish, zararli dasturlar va tarmoq hujumlarini tezkor bartaraf etish imkoniyatlari yaratiladi.