BOSMA REKLAMADA CHIZMA RAMZLARDAN FOTOTASVIR RAMZLARIGA OʻTISH: LITOGRAFIYA TEXNIKASINING VIZUAL TILNI RIVOJLANTIRISHI (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Ushbu maqola bosma reklamada chizma ramzlardan fototasvir ramzlariga oʻtish jarayonini, xususan, litografiya texnikasining vizual til rivojiga qoʻshgan hissasini tahlil qiladi. Ilk davrlardagi chizma va grafik ramzlar qanday qilib yanada realistik va batafsil tasvirlar yordamida almashganligi ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, litografiya texnikasining reklama dizaynida vizual effektlarni kuchaytirishi va auditoriya bilan samaraliroq kommunikatsiya oʻrnatishda roli yoritiladi. Maqola reklama va grafik dizayn tarixiga, vizual til nazariyasiga hamda zamonaviy vizual kommunikatsiyalarga oid tadqiqotlardan foydalanadi. Natijada, bosma reklama evolyutsiyasidagi ushbu oʻzgarishning zamonaviy dizayndagi ahamiyati ochib beriladi.