VIRUSLI GEPATIT VA OKSIDLOVCHI STRESS O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK VA GEPATITDA OKSIDLANISH JARAYONLARI (International Conference on Educational Discoveries and Humanities, 2025)
Ushbu maqolada virusli gepatit B va C bemorlarida oksidlovchi stress darajasi o‘rganildi. Tadqiqotda MDA va SOD faoliyati o‘lchangan, gepatit bemorlarida oksidlovchi stress yuqori va antioksidant himoya pasaygani aniqlangan. Maqola gepatit kasalligida oksidlovchi stressning roli va antioksidant terapiya ahamiyatini muhokama qiladi.