(untitled) (International Conference on Modern Science and Scientific Studies, 2025)
Umumiy o‘rta ta’lim tashkilotlari boshqaruv faoliyatining samaradorligiga ta’sir etuvchi omillar ta’lim tizimining rivojlanishi uchun muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim tashkilotlarida boshqaruv samaradorligini oshirishga ta’sir ko‘rsatadigan ichki va tashqi omillar tahlil qilinadi. Ta’lim muassasalarining resurslardan samarali foydalanishi, rahbarlarning boshqaruv uslublari, pedagogik kadrlarga qo‘yiladigan talablar va jamiyatning ta’lim tizimiga bo‘lgan munosabati kabi omillar alohida e’tiborga olinadi. Shuningdek, boshqaruv jarayonlarida innovatsion texnologiyalar va metodlarning qo‘llanilishi, boshqaruv strukturasi va me’yoriy-huquqiy asoslarning ahamiyati o‘rganiladi. Maqolada ta’lim tashkilotlari boshqaruvining samaradorligini oshirish uchun zarur bo‘lgan shart-sharoitlar va yechimlar taklif etiladi.